maling

Vedligehold din bolig

Uanset om du ejer eller bor til leje, så er det værd at tage med at finde tid til at vedligeholde din bolig. Ved at være opmærksom på din boligs stand og imødekomme forfaldenarbejde, så kan du holde det nede, så det lige pludselig ikke bliver et uoverkommeligt projekt. En måde hvorpå du kan vedligeholde din bolig er med maling. Ikke nok med at malingens funktion kan være et beskyttende bundmateriale, kan det også tilføje noget æstetisk til din bolig. Såvel som indvendig kan du også male din bolig udvendigt. Ved at male din boligs facade, så kan den blive modstandsdygtig overfor f.eks. vind og vejr. Maling vil med tiden blive mere og mere slidt, og det er en tommelfingerregel, at det minimum skal genopfriskes hvert femte til syvende år. Hvis du bor til leje, kan det også være værd at undersøge om du har en A- eller B-ordning. Med en B-ordning har din bolig nemlig en vedligeholdelseskonto, du så kan bruge fra.

Læg en malerplan

Når du skal til at male kan det være en god idé at finde ud af, hvad du egentlig skal male og hvad det kræver at få det udført. Er det et lille område, der trænger at blive genopfrisket? Eller er det et større projekt? Hvilke pensler eller malerruller skal du bruge? Det kan også være, hvis du skal male dit hus udendørs, at du ikke gør det i de kolde vintermåneder eller når det regner. Det kan også være en god idé økonomisk set at beregne, hvad det vil koste for dig at komme i mål med at male det ønskede. Det kan være, du kan finde billigere alternativer eller andet. Ved at have gjort sig disse overvejelser, vil det også gå hurtigere, når du står i det. Det kan selvfølgelig også være, at projektet tager længere tid end, hvad du kan nå på en dag eller i en given periode. Hertil kan du så lave milepæle og nå dem. Det er også vigtigt at tage de små sejre. 

Gør forarbejdet

Efter at have købt den rette maling, man måske kan have brugt en mindre formue på, så kan det nok være fristende at spare på værktøjet. Hertil er et råd, at det også er vigtigt at have kvalitetsværktøjet i orden. Her vil du netop kunne opnå langt flottere resultater. Så det vil altså også gøre arbejdet lettere og mere behageligt, hvis du har udstyret i orden. Derudover når du starter med at male er det vigtigt, at det du maler på, er rent. F.eks. hvis det er væggen i spisestuen, at du så har vasket underlaget grundigt, så det er rent og støvfrit. Så vil malingen også lægge sig mere jævnt. At få lagt malertape ved f.eks. karme og døre kan også være rigtig smart, da det kan være svært at styre sin pensel. Til sidst men ikke mindst er et godt råd også, at du husker at dække ordentlig af. Så vil du altså slippe for at, der ikke kommer maling de steder, der ikke er meningen.