Historiske museer

Historiske museer i Danmark du kan besøge denne sommer

Hvem savner ikke dejlige sommeroplevelser, hvor der både er tid til afslapning og sjov? Der er masser af fantastiske museer i Danmark, og lige meget om man er middelalderentusiast, kunstinteresseret eller hvis man synes fashion og design er det bedste, så er der rige muligheder for at finde forskellige museer med forskellige gode udstillinger. Tiden hvor man plejede at forbinde museer med støvede glasmontrer og timelange kedelige rundvisninger er forbi, for de danske museer er blandt de bedste til at formidle viden på en spændende måde.

Pak en dejlig madpakke og tag familien eller vennerne med

Har du udset dig et eller flere museer, som du vil besøge, eller mangler du stadig at finde de museer, som du foretrækker. Som alle ved, er Danmark rig på historie, og derfor er historiske museer noget af det letteste at finde i Danmark. Rigtig mange kender til Moesgaard, Tøjhus museet, Nationalmuseet, og Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Disse er blot nogle eksempler på danske historiske museer, som kan danne rammer for nogle af sommerens dejlige oplevelser. Du kan planlægge dine museumsbesøg alt efter dine egne ambitioner, og hvis du har børn kan du finde børnevenlige historiske museer i Danmark.

Middelalderentusiast eller interesseret i det lokale?

Det kan være svært at bestemme sig for alle de museer man vil besøge, og det er selvfølgelig vigtigt at tage udgangspunkt i sine egne interesser. I forhold til at Danmark er et lille land, har vi mange middelalderfund som gør det muligt for arkæologer og historikere at fortolke hvad der egentligt er sket i landets fortid. Der er et rigt udvalg af historiske museer i Danmark, som formidler større dele af landets historie, men der findes også lokale museer. Historiske museer med lokale fokuspunkter kan vise os viden, som vi måske ikke før har tænkt særlig meget over, og derfor kan lokale museer være spændende og meget lærerige.

Bedste museer i Jylland

Hvor vil du besøge museer, skal det være på Jylland, Fyn, Sjælland eller måske alle disse landsdele. Der er masser af gode museer i Jylland, og et eksempel kunne være Tirpitz. Tirpitz er et lidt nyere skud på stammen, og det er et bunkermuseum som er utroligt flot og veludført. Museet ligger i Blåvand og det fortæller de besøgende om Blåvands bunkere fra anden verdenskrig, men går også længere tilbage i historien og giver ny viden som mange med sikkerhed ikke har hørt om før. Tirpitz er blot et af de gode historiske museer i Jylland.

Bedste museer på Sjælland

Som hovedstadsregion har Sjælland en masse fantastiske attraktioner, og som nogle eksempler kan man nævne Ny Carlsberg Glyptoteket, Vikingeskibsmuseet, og Louisiana. Hvis du er kunstinteresseret, så er Louisiana et fantastisk sted at tilbringe en dag eller blot nogle timer. Dette museum har fantastiske udstillinger med moderne kunst, og det ligger Humlebæk i det nordlige Sjælland. Hvis man leder efter historiske museer, så er Sjælland virkelig et godt sted. Nationalmuseet har fantastiske fund fra Bronzealderen, Vikingetiden og meget mere. Du kan også gå på opdagelse i udstillingen om Grønland og dets folks spændende arv og historie.