paradentose

Bliv meget klogere på tandsygdommen, paradentose

Paradentose er en almindelig tilstand, som de fleste mennesker oplever på et tidspunkt i deres liv. Selv om paradentose sjældent giver symptomer, kan det være en langsomt fremadskridende tilstand, der fører til tandtab, hvis den ikke behandles. Tidlig opsporing og behandling af paradentose er afgørende for at bevare en god mundhygiejne. Hvis du har parodontose, er det vigtigt at gå regelmæssigt til tandlæge, så han/hun kan overvåge sygdommens udvikling og tage skridt til at forhindre, at den forværres. I nogle tilfælde kan paradentose vendes med god mundhygiejne og regelmæssige professionelle rengøringer. Men når paradentose først er nået et vist omfang, kan den ikke vendes, og den kan kun håndteres ved at holde de berørte tænder rene og fri for snavs.

Lider du af sygdommen, og skal du derfor opsøge en tandlæge, der kan hjælpe dig? Så spørger du muligvis dig selv: Hvordan foregår en paradentose behandling? Og svaret kan du få lige her i artiklen.

Hvordan foregår en behandling af paradentose?

Det er vigtigt at holde øje med din mundhygiejne for at forebygge paradentose. Det betyder, at du børster og bruger tandtråd regelmæssigt og sørger for at besøge tandlægen eller tandhygiejneassistenten til tandrensning hver tredje måned. Hvis det er nødvendigt, kan det også anbefales at foretage en kirurgisk paradentosebehandling for at fjerne tandsten og bakterier fra tandkødslommerne. Ved at tage disse forholdsregler kan du være med til at holde din mund sund og fri for sygdomme. Du skal blandt andet sørge for at komme til tandlægen hver 3. måned, hvor du vil få en tandrodsrensning. Det er nemlig en måde, hvorpå du kan få renset dit tandkød helt ned i dybden. Desuden vil tandlægen også fjerne tandsten og bakteriebelægninger på tandkroner og rodoverflader. Det er kun, hvis tilstanden er helt skidt, at der vil blive foretaget en kirurgisk paradentosebehandling. Her fjerner tandlægen noget af dit tandkød, så tandkødslommerne bliver lettere tilgængelige, så de kan renses grundigt.

Hvad koster en behandling af paradentose?

Prisen for en paradentosebehandling reguleres af det offentlige. Prisen er derfor den samme hos alle tandlæger i Danmark. Prisen afhænger af, hvor mange tænder der er ramt af parodontose. Du kan få refusion fra den offentlige sygesikring, hvis du har en privat sygesikring. Størrelsen af refusionen afhænger af dit forsikringsselskab. Det vil altså sige, at jo dårligere du er til at passe på dine tænder, jo flere tænder risikerer at få sygdommen. Samtidig vil færre tænder risikere at blive ramt af sygdommen, hvis du er god til at passe på dine tænder. Det gælder om at børste dem 2 gange om dagen, bruge tandtråd og mindske indtaget af ætsende drikke. Og ønsker du at lære mere om sygdommen, hvordan den udvikler sig eller hvordan den behandles? Så kan du blot følge linket øverst i artiklen.