SÅDAN VÆLGER DU DIN NÆSTE SENGERAMME


Intet kan tilføje stil, elegance eller karakter til dit soveværelse som en flot sengeramme. Få inspiration og råd i denne købsguide.


Tilgodeser alles personlige smag og behov

At vælge en sengeramme er muligvis det nemmeste af alle sengekøb, da det handler om din personlige smag. Sengerammer fås i dag i mange forskellige stile og materialer. Fra massivt træ, sofistikeret metal, naturligt læder og smukt polstring.

Som med mange andre køb er den første regel, når du køber en sengeramme, at “du får, hvad du betaler for”. Dermed ikke sagt, at det dyreste stel vil være det bedste; men kvaliteten af ​​håndværk og gode materialer vil normalt være højere.

Der er en række grunde til at vælge en sengeramme frem for en seng uden sengeramme. Generelt vil en sengeramme udvide udvalget af madrasser og tillade, at enhver madrasspecifikation kan bruges på din seng. Opbevaringspladsen er optimeret under en sengeramme, og det er nemmere at rengøre under og omkring en ramme.

Hvad skal du vælge? Træ, metal eller stof?
Træ

Sengerammer af træ er et klassisk valg, der aldrig falder af mode. Vælg træ, hvis du ønsker en naturlig og solid sengeramme med en markant teksturkvalitet. Sengerammer af træ giver derudover dit soveværelse et naturligt udseende. De får rummet til at virke varmere end hvis du vælger en metalramme. Strammere træsorter som ahorn og kirsebærtræ har en glat tekstur, mens eg, ask og valnød er mere porøse og tillader varieret farvning på overfladen. I modsætning til metalsenge er træsenge meget nemme at genbruge. En træramme vil forfalde over tid, hvorimod en metalramme tager længere tid at bryde ned. Sengerammer af træ kan let genbruges til eksempelvis at lave barkflis. Hver træramme er unik på grund af forskelle i træets årer. Din seng vil altid være unik, selvom en producent bruger identiske metoder til at producere andre senge af samme model.

Det smukke ved træmøbler er, at de kan ændre sig over tid og derfor give dem et andet, tredje eller fjerde liv. Ved at slibe, farve eller male kan du opfriske din sengeramme for at give den et helt nyt look.

Metal
Vil du tilføje stil til dit soveværelse? En sengeramme af metal kan være lige det, du leder efter for at tilføje det særlige strejf af klasse. Der er ikke noget stærkere materiale end metal, når det kommer til at lave sengerammer. Solide og robuste sengestel i metal er skabt med ét mål for øje – for at sikre, at du har en afslappende nattesøvn, hver gang du hviler hovedet på puden. I modsætning til træ vil du ikke have problemer med splinter, revner eller insektskader. Det betyder, at du aldrig behøver at bekymre dig om, at sengerammen går i stykker eller bliver svagere med tiden. Du kan være sikker på, at sengestel af metal er designet til at holde i mange år. Metal sengerammer kommer i en lang række forskellige stilarter, så du vil altid kunne finde en, der passer lige præcis til dit soveværelse. Om du er til det moderne, klassiske, enkle, eller elegante, så findes der en metal sengeramme til dig.

Stof

Polstrede sengerammer er det perfekte valg, hvis du ønsker at bringe en varmere og blødere følelse til soveværelset. Vælg en levende farve eller et lækkert stof for at give et ægte statement. Mange sengestel i stof kommer med en dyb polstret sengegavl, der giver et højere komfortniveau end træ eller metal. Det er den perfekte mulighed for dem, der kan lide at sidde op og læse i sengen. Denne slags sengerammer er ofte håndbetrukket og fås i en bred vifte af farver og lækre stoffer der passer til enhver smag.

Dette var en kort købsguide til din næste sengeramme. Se et udvalg af sengerammer i flere størrelser lige her. God fornøjelse!