fiskegrej

Lystfiskeri har aldrig været mere populært

Lyst- og sportsfiskeriet er på ingen måde en ny opfindelse, og igennem årtier har naturkyndige mænd og kvinder hevet fisk i alle størrelser op langs da danske kyster, åer og brinker. Nogen for at spise deres fangst, andre for nænsomt at genudsætte fisken efter endt kraftudveksling under og over vandet. 

Alligevel har der aldrig været flere danskere, som dyrker lystfiskeriet som en tilbagevendende hobby, end det er tilfældet i netop disse tider.

Vi trækker i stort omfang i waders eller gummistøvler og drager mod fiskevandet med stang, net og fiskegrej. Det gør vi for at føle os tættere på naturen. For nogen handler det om at føle vægten og vildskaben for enden af linen, når en stor gedde eller en tung torsk bider på. For andre om selvforsyning og naturoplevelser.

Det rigtige udstyr gør forskellen

Din karriere som lystfisker starter med det rigtige fiskegrej.
 

Du kan sagtens tage din morfars gamle fiskegrej med til kysten, og de blink, spindere og woblere som for 40 år siden kunne fange fisk, kan helt sikkert også klare opgaven i dag. Alligevel vil de fleste opdage, at det er sjovere og mere udbytterigt at tage på fisketur med noget ordentligt grej.

Der er sket en rivende udvikling inden for fiskegrej de seneste mange år, og der kommer konstant nye produkter til. Derfor bør du tage en snak med din grejforhandler, så i sammen kan finde det udstyr, som dækker de behov, du har på det stadie, du er i dit liv som lystfisker.

Det er heller ikke ligegyldigt, hvilket grej du bruger til forskellige typer fiskeri. Er du mest interesseret i at fange sild, makrel, fladfisk og måske mindre torsk ved den lokale mole, så får du brug for noget solidt grej, som kan modstå de tunge ryk og de ofte tunge forfang, man bruger til denne type fiskeri.

Også tykkelse og styrken på fiskelinen er et stort tema, ligesom det selvfølgelig er vigtigt at vælge et fiskehjul, som føles godt og passer til den valgte type fiskeri. 

fiskegrej

Forberedelse og øvelse gør mester

Når du først har styr på dit fiskegrej, kan du starte med at prøve dig frem. Måske ser den lokale sø spændende ud, eller også har du set andre fiske et sted, hvor du også har lyst til at prøve.

Du skal dog altid huske at undersøge, hvem der har rettighederne til det fiskevand, hvor du gerne vil fiske. Det kan være en lystfiskerforening, en lokal lodsejer og i andre tilfælde kan det være et kommunalt ejet fiskevand, som er frit tilgængeligt for alle. Derudover er der stort set frit slag i forhold til at prøve sig frem.

Som med alle andre ting i livet gælder det dog, at forberedelse og øvelse gør mester. Når du bliver træt af nulture, kan det derfor betale sig at undersøge forholdende og mulighederne på forhånd. Tal med andre lystfiskere, læs på nettet eller vend jævnligt tilbage til det samme fiskevand. På den måde lærer du fiskevandet at kende, og du bliver med tiden en dygtigere lystfisker.