udklædning

Udklædningsfester: Når voksne bliver børn

Det er ikke altid sjovt at blive voksen. Mange af de sjove ting som vi elskede at gøre som børn, bliver set ned på og vi bliver dømt som værende umodne. Dog kan vi alligevel se at vi voksne har vores behov for at udfolde os grinagtigt, smådumt og til tider lidt umodent. 

Ved festlige lejligheder kan vi både finde på at vælge nogle sjove lege eller noget sjov udklædning. Temafester er nemlig et af de steder hvor vi voksne har valgt at holde fast i vores barnlige sider. 

De sjove fester 

Intet er sjovere end at vælge et sjovt tema til en fest. Er man i vennekredse der består af mange gakkede typer, så ved man at deres udklædning vil fremtone deres indre vanvid. Man kan let forestille sig en udklædning med en neon farvet paryk, fjederbriller og et fjollet overskæg. 

Udklædningen kan ligeledes udfolde sig i forskellige former for interesser eller erhverv. Mange har en fascination for et eller andet. Det kan være krimi-relateret eller film og serie-orienteret. Begge kan bringe nogle blodige og vilde former for udklædning frem, som man både vil kunne grine af og få mareridt over. 

Men udover udklædning så bruger vi også fester til at have det sjovt. Der er forskellige små lege som vi har prøvet mange gange før gennem vores opvækst. Festlege kan både involvere druk, men kan også bare være små udfordringer og forhindringer i en større skattejagt. Vi bruger aktiviteterne både til at have det sjovt, til at drille og udfordre hinanden såvel som at få brændt noget energi af.  

At være en del af det 

Der findes naturligvis den form for mennesker, der holder fast i at det er tåbeligt og umodent. Den lidt mere stive personlighed vil formentligt stadigt møde op til festerne, men de har ikke nogen udklædning med sig. Det er disse typer mest af alt som udpensler hvor vigtigt en udklædning vil være.  

De vil nemlig ikke opleve hvordan det er at være en del af hele den sfære der kommer fra udklædningsfesten. De vil ligeså heller ikke kunnet se tilbage på festen senere hen og huske de sjove og mærkelige minder fra aftenen. Samtidig får de ikke brugt særlig meget af deres energi. Det kan være vigtigt for at hele festen bliver en succes for ingen fester består kun af sjov, spas og leg.  

Hen på senaftenen, når maden er spist og udklædningen ikke et det vigtige længere, der sidder man og hyggesnakker. Har man haft et bål tændt kan man sidde deromkring og kigge på gløderne, mens man snakker og hygger sig mere afslappet. Variationen mellem aktiv hygge og mere afslappende hygge, gør at man værdsætter den mere.  

Det har været sjovt at se folk udfolde sig i deres udklædning. Det har været sjovt at konkurrere eller deltage i festlege. Men den del får man ikke med hvis man ikke har valgt at deltage komplet i kostumefesten. Så får man bare den del af aftenen hvor det var lidt hyggeligt. Skønt festen var mere end det.