støvsuger

Tre råd til hvordan rengøringen bliver mere overskuelig i hjemmet

Nogle gange kan det være svært at vedligeholde hjemmet i en travl hverdag. Børnene skal hentes, der skal laves mad og når man endelig er færdig er det snart sengetid igen. Vi kender allesammen følelsen af, at rengøringen er uoverskuelig. Der er massere af andre ting at tage sig til, men det skal jo nu engang klares. Her er der derfor tre råd til hvordan, du kan gøre det lettere for dig selv og gøre rengøringen mere overskuelig.

Skift besværligt udstyr med smartere løsninger 

Ofte, når man endelig har samlet motivation til rengøring, bliver man stoppet på vejen pga. uoverskuelige produkter og klodset udstyr. For eksempel, kan det være meget besværligt at skulle fiske en stor og tung støvsuger ud af kosteskabet, og bære rundt på den i hele huset. Især med mange små rum, eller flere etager, bliver den hurtigt frustrerende at bære rundt på.
 En smartere løsning kunne være en centralstøvsuger fra https://stoevsugerposen.dk/centralstoevsuger-431/. Centralstøvsugere er bedst til huse med mange små rum, og huse som ellers har meget plads. Med en centralstøvsuger er motoren adskilt fra støvsugerhovedet, så du i stedet for at bære rundt på en stor og klodset motor, blot kan sætte slangen i en kontakt og gå i gang.  Du skal derfor kun have en slange med rundt i huset, som både er langt lettere og mere praktisk at have med at gøre. Centralstøvsugeren undgår desuden slitage på gulvene, og derfor er en centralstøvsuger også god at overveje hvis du har følsomme gulve. 

Skab en rutine, og hold dig til den

Hvis rengøringen ofte er svær at presse ind i hverdagen, er det ofte godt at decideret sætte det ind i kalenderen. Ligesom ungerne har matematik fra 8-10, kan du også beslutte at der skal gøres rent søndag fra 13-14. Så er du sikker på, at der bliver gjort noget hver uge. Måske når du ikke alt, men lidt er altid bedre end ingenting. Står det i din kalender, kan du også holde styr på din tid. Du kan derfor sørge for at det ikke tager overhånd, eller at du springer det over – du gør simpelthen bare rent i den tid du har sat af, uden undskyldninger. Så ser du hvor langt du når. Ofte lægger man mærke til at man faktisk kan nå meget mere end man tror, når først man arbejder intenst i den tid man har sat af til opgaven. 

Inkluder familien

Selvom rengøringen kan være uoverskuelig, gør det det ofte bedre ikke at stå med den alene. Saml din familie, partner eller samlever og fordel opgaverne i mellem jer. Kommuniker tydeligt, hvis der er opgaver som nogen synes er federe end andre. Det kunne jo ske, at din mindst foretrukne opgave var en andens yndlings. Du kan derfor muligvis undgå, at være nødt til at udføre nogle af de ting du aldrig har brudt dig om. Også hjælper det altid med selskab. Sæt noget noget god musik på, og nyd at bruge tid med hinanden. Nyd at bruge tid på det sted i har sammen, og kalder et hjem.