børneskrivebord

Skab et børneværelse, hvor der er plads til læring og kreativitet

Børneværelset er et sted, hvor børnene typisk sover og leger – men det kan også sagtens være et ru, som man indretter, så der er mulighed for læring og kreativitet. Når man ikke er så stor, så behøver læring ikke nødvendigvis at være kedeligt og at involverer en masse tunge og kedelige bøger. For nogle børn kan det faktisk næsten være sjovt at lære nogle nye ting, så det skal der selvfølgelig være mulighed for inde på børneværelset.

Derfor kan du lige her få inspiration til, hvordan du med blandt andet et børneskrivebord, en fin bogreol og en masse krea-grej kan få lavet børneværelset til et rum for, hvor der er mulighed for læring og kreativitet. 

Et børneskrivebord

En rigtig god start, hvis man gerne vil sørge for, at der på børneværelset er plads til fordybelse, er at få fat i et lækkert børneskrivebord. Et børneskrivebord vil typisk være lidt lavere end et almindeligt skrivebord, fordi børn jo sjovt nok ikke er lige så høje som voksne – og det skal jo ikke være alt for farligt for dem at sætte sig ved skrivebordet.

Grunden til at lige præcis et børneskrivebord vil være en god ide til børneværelset, er, at barnet på den måde har et sted, som kun er deres, og hvor der er plads til, at man kan fordybe sig i det man vil. For der er bare forskel på at sidde og tegne eller læse i en bog ved et børneskrivebord, end hvis man gør det på gulvet eller i sengen. Ved et børneskrivebord kan barnet sagtens få mange lærerige timer til at gå.

En lille bogreol med spændende bøger

Når der er styr på børneskrivebordet, altså stedet, hvor barnet kan sidde og fordybe sig i læring og kreativitet, så vil det også give mening at få en lille bogreol rykket ind på værelset.

Man skal selvfølgelig nå en bestemt alder, før man som barn kan læse og forstå mere omfattende bøger med mange bogstaver på hver side, men det behøver på ingen måde at stå i vejen for, at der skal laves en bogreol. For man kan nemlig bare starte ud med bøger, hvor der eksempelvis er mange billeder i, og hvor teksten er nem for børn at læse. Det vil eksempelvis være godt med nogle bøger om eksempelvis dyr, natur eller stjerner, da det typisk er bøger, hvor man både vil få en forståelse via billederne og teksten.

Farveblyanter og krea-grej

Det sidste, som vil være en perfekt tilføjelse til børneværelset, der fokuserer på læring og kreativitet, er en masse forskelligt krea-grej. Det er eksempelvis en rigtig god start med en masse forskellige farveblyanter, da det hurtigt kan sætte gang i kreativiteten. Ellers kunne man også få fat i alt fra modellervoks til farvet papir til glimmer. Jo mere forskelligt der er, jo mere kommer barnet til at bruge sin fantasi og skabe smukke ting.