hamster

Når vi har brug for kæledyr

Kæledyr kommer i mange forskellige størrelser og formater. Deres energiniveau varierer både efter type såvel som personlighed. Bare fordi nogen af os går og trænger til lidt særligt nærvær fra et pelsdyr, behøver det ikke nødvendigvis at være en kæmpe sankt Berhards hund.  

Hunde er meget robuste, energiske og glade dyr, men de kan også være overvældende for visse. Den måde hvorpå de overfalder en med glæde når man kommer hjem fra arbejde, er bestemt en velkomst, men nogle har brug for mildhed og kunne kæle om et kæledyr efter sit eget behov. 

Legesyge eller afslapning? 

Et spørgsmål omkring kæledyr er altid dilemmaet mellem et kæledyr til afslapning og et kæledyr til leg. Mens hunde sagtens kan slappe af, og katte sagtens kan være legesyge, så kan man sagtens finde på at lægge de to dyrearter i hver sin kasse. Dog er begge dyr også lidt deres egne herrer, i form af at er de ikke i et humør til at kæle, så vil de forlade dig, mens du har dit behov. 

Har du et større kælebehov, så kan du overveje et mindre kæledyr. Marsvin er et godt eksempel på et fredeligt og varmt kæledyr, som nyder at være kælent. Bevares er de legesyge dyr også, hvis man giver dem pladsen til at være det, men sammenlignet med en hamster, så leger de sjældent med mennesker. 

En hamster derimod er en god kombination af et meget underholdende dyr, og et meget kælent dyr. Med en hamster får man ikke bare en glæde ved at lade den gå på ens hænder, mens man sætter en hånd foran den anden. Man får også det sjove ved at se hamstere løbe rundt i hjul, kravle på tremmer eller være inde i de der små plastikbolde.  

Det unikke ved hamsteren 

En hamster skiller sig ud fra de andre kæledyr ved at der meget mere interaktion med kæledyret. Det er dyr vi kan observere lave sjove ting i buret. Det er et energisk dyr som både kan kravle rundt i gennemsigtige plastikrør, rundt i ærmet på os mennesker, eller som tidligere nævnt på tremmerne.  

Mix det op med at hamsteren er en lille kærlig håndfuld i størrelse, som ser så bedårende ud, så har man at gøre med ideen om et kæledyr. Man kan korrekt nok ikke være særlig hårdhændet med en hamster, men det burde sådan set også være den begyndende pointe med at skaffe sig et. 

Det er et dyr hvor den sjove leg kommer til at handle mere om at udfordre den lille skabning. Lav sjove forhindringsbaner eller labyrinter ud af pap og se om din hamster kan finde frem til et lille lækkeri. Eller se på de muntre og spøjse ting som hamsteren selv finder på at lave i sit bur.  

Hamstere finder på sjove ting med deres legetøj, og kan derfor bringe en meget særlig oplevelse med sig hjem til sine nye ejere.