Bedre kontormøbler, bedre arbejdsdage

De fleste mennesker i job bruger en enormt stor del af deres tid på deres arbejde. Arbejdstimerne kan være lange, hvad end man er lønmodtager eller selvstændig. Derfor er det vigtigt at skabe de bedst mulige forudsætninger for sin arbejdsdag – og dette inkluderer i særdeleshed at skabe komfortable og professionelle omgivelser at arbejde i. Start med at opgradere kontormøblerne. En opgradering kunne eksempelvis bestå i disse professionelle hæve sænkeborde fra inventarland. Der findes mange størrelser og typer af hæve sænkeborde, såvel som øvrige møbler, og det er nemt at finde dem til gode priser online.

Sunde arbejdsstillinger skaber trivsel

Kontorarbejde kan synes mindre opslidende og hårdt, end mere manuelt og fysisk arbejde. Dog kan arbejde ved et skrivebord og bag en computerskærm skaber overraskende mange fysiske skavanker. Som med alt andet arbejde gælder det, at en arbejdsstilling ikke må vride eller bøje nakke og ryg på en usund måde. Skal dette undgås på et kontorjob, er det nødvendigt at investere i de helt rigtige stole og borde til netop dig eller dine medarbejdere.

Det er faktisk meget individuelt, hvilke behov kroppen har, og hvilken arbejdsstilling, der er god for den enkelte person. Derfor kan justerbare møbler som kontorstole eller hæve sænkeborde i høj kvalitet ofte være den eneste optimale løsning, når det gælder indretningen af et hvilket som helst kontor. En investering i de rette møbler kan øge arbejdsglæden markant, idet det bevidst eller ubevidst påvirker humør og energi markant, når kroppen ikke trives. Faktisk kan kroppen forveksle fysisk og mental stress, hvorfor det er vigtigt at møde kroppens behov for komfort.

Hemmeligheden er fleksibilitet

Få mennesker trives i et stagneret arbejdsmiljø. Hverken mentalt eller fysisk har vi det godt med ensformighed i ekstrem grad. Kroppen kan have rigtig godt af at veksle mellem stillinger og positioner i løbet af en arbejdsdag – og dette er jo ikke så nemt, hvis man har et job, der primært foregår fra et bord på et kontor.

Det er derfor, at professionelle hæve sænkeborde er en af de største opgraderinger, der er at foretage på et kontor. De giver nemlig en vis frihed til at lade kroppen diktere hvilken position, man arbejder i. Med et bord, der let og ubesværet kan sænket og hæves, er det nemlig let at fortsætte sit computerarbejde, hvad end man er siddende eller stående, og dette kan være en kæmpe fordel for ryg, nakke og skuldre især.

Øg komfort og reducer stress

Anspændte muskler er nemlig noget, der skal tages hånd om i tide, så ikke spændingerne bliver til myoser og kroniske lidelser. Hæve sænkebordet kan dermed blive en meget vigtig ændring af kontoret, og ganske enkelt forbedre dynamikken på kontoret. Fordelene er de samme hvad end, der er tale om et hjemmekontor eller åbent kontorlandskab.

Gode borde, stole og øvrige møbler kan således være langt større medspillere i at undgå stress, end man umiddelbart tænker. Det er vigtigt at overveje, at faktorer, der vedvarende presser kroppen – såsom dårlige møbler og arbejdsstillinger – kan skabe unødig stress i både krop og sind.